Informacja od Adminstratora
Uprzejmie informuję, że prace nad giełdą zostały ukończone. W celu uzyskania loginów i haseł do wystawiania ofert prosimy o prośbę uzyskania dostępu do panelu użytkownika na adres adam.orzechowski@interia.pl.

Przesłanie wiadomości umożliwi również weryfikację adresów e-mail, które w późniejszym czasie użyte zostaną do utworzenia szybkiej komunikacji z członkami klubu.

Pozdrawiam Adam Orzechowski.
Administrator
Ważna informacja
Uprzejmie zapraszamy Klubowiczów do przesyłania Swoich eksponatów celem uzupełnienia galerii hodowców na adres: adam.orzechowski@interia.pl.

Prosimy również Klubowiczów o przesłanie Swoich zdjęć w celu umieszczenia ich na stronie, oraz o podanie adresów e-mail dla łatwiejszego kontaktu z wszystkimi Klubowiczami.

Mile widziane jest również przesłanie informacji o zdobytych przez klubowiczów wyróżnień i odznaczeń.

Pozdrawiam Adam Orzechowski
Administrator.
Archiwa wydarzeń
Aktualnie nie ma żadnych archiwalnych wydarzeń.
Kolory obrączek
Gołębnik budkowy wykonujemy z desek struganych grubości 18 do 24 mm. Daszek zabezpieczyć papą lub blachą przed opadami.
Do każdej z cel o szerokości 34 cm długości ok.70 cm przedzielonej przegrodą oddzielającą młode od miski z jajkami
musi być wygodne dojście celem ich oczyszczenia.
Otwór wylotowy ma wymiary 12 x 15 lub 16 x 16 w zależności od hodowanej rasy ( wielkości gołębia). Wykonujemy go 10 do 15 cm nad podłogą.
W każdym otworze umieszczamy deskę wylotową długości ok.15 cm .
Wyloty należy oddzielić deską pionową aby gołębie nawzajem sobie nie przeszkadzały Gołębnik budkowy powinien być zawieszony na wschodniej stronie budynku, w taki sposób aby uniemożliwiał dojście drapieżników (koty, kuny, łasice).
Po każdym lęgu cele należy oczyścić i zdezynfekować.
Gołębniki takie trudno jest czyścić i niełatwo kontroluje się w nich gołębie.
Młode często z nich wypadają, trudności sprawia złapanie gołębi.
Obecnie wykonuje się je tylko wtedy, gdy miejscowe warunki lub możliwości finansowe nie pozwalają na wykonanie innego gołębnika.



Materiały dzięki uprzejmości serwisu www.golebnik.pl